Jak już wspominałam wcześniej czas na ziemniaki w mundurkach z twarożkiem!
-ziemniaki (500g)
-twarożek chudy ( 1 szt.)
-jogurt naturalny duży ( ja zużyłam około 3/4 opakowania)
- rzodkiewka
- szczypiorek
- pieprz do smaku
Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek traktujemy podobnie. Gnieciemy twarożek widelcem, dolewamy jogurt naturalny, dodajemy rzodkiewkę i szczypiorek, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Zamiast twarożku można użyć sera białego, kanapkowego czy wiejskiego - wedle upodobań.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, wtedy są najbardziej wartościowe. Po ugotowaniu gorące ziemniaki przedzielamy na pół i nadziewamy zimnym twarożkiem tak, jak na zdjęciu poniżej.
Danie te można podać bez nadziewania. Gorące ziemniaki wystarczy wyłożyć na talerzyk, a obok nałożyć twarożek. Można też coś samemu pokombinować, sposobów na podanie jest bardzo wiele :)
Smacznego!
-ziemniaki (500g)
-twarożek chudy ( 1 szt.)
-jogurt naturalny duży ( ja zużyłam około 3/4 opakowania)
- rzodkiewka
- szczypiorek
- pieprz do smaku
Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek traktujemy podobnie. Gnieciemy twarożek widelcem, dolewamy jogurt naturalny, dodajemy rzodkiewkę i szczypiorek, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Zamiast twarożku można użyć sera białego, kanapkowego czy wiejskiego - wedle upodobań.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, wtedy są najbardziej wartościowe. Po ugotowaniu gorące ziemniaki przedzielamy na pół i nadziewamy zimnym twarożkiem tak, jak na zdjęciu poniżej.
Danie te można podać bez nadziewania. Gorące ziemniaki wystarczy wyłożyć na talerzyk, a obok nałożyć twarożek. Można też coś samemu pokombinować, sposobów na podanie jest bardzo wiele :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz